II. kerületi kaptató

Idén 22. alkalommal rendezték meg kerületünkben a Kaptató futóversenyt. A szervező a II. Kerületi Önkormányzat volt, így az első rajtot Őrsi Gergely polgármester úr indította el.
Hosszú éveken keresztül a Millenáris adott otthont ennek a rendezvénynek, de a máriaremetei helyszín jobb környezetet, jobb levegőt ígért.
A Covid utáni sportmentes időszak olyan létszámot mozgatott meg iskolánkban erre a programra, amire sok év óta nem volt példa. Száznál is több gyermek nevezett, de ezen felül voltak olyanok is, akik a nagyobb kihívást, a versenyzést is vállalták.
Több korcsoportban, az elsősöktől a nyolcadikosokig pontos forgatókönyv szerint indították a futókat, akiket a célba érkezés után ajándék pólóval és gyümölccsel jutalmaztak meg. A családi futamra 13.00-kor került sor, nagy örömére a szülőknek, mert így kéz a kézben, együtt is futhattak gyermekeikkel. Így aztán volt olyan gyermek, aki kétszer is rajthoz állt, egyszer önállóan, egyszer pedig a szüleivel.
Bár kicsit távolabbra került a Kaptató helyszíne iskolánk székhelyétől, de a gyermekek mozgásvágya, a kellemes napos vasárnapi hangulat úgy gondolom, hogy kárpótolta a jelenlévőket és “legyőzte a távolságot”.
Még várjuk a videóra rögzített esemény értékelését és az iskolák közötti verseny eredményét is. Reméljük hamarosan megkapjuk.