DÖK

Tökfaragó verseny

A Diákönkormányzat által 2022. okt. 24-re meghirdetett tökfaragó versenyre az idei tanévben is szép számmal érkeztek nagyon ötletes töklámpások. Mintegy 110 darab díszíti  iskolánk bejárati portálját hétfő óta. Sok-sok kreatív alkotás született idén is, de ezúttal ÖKO szemlélettel. Gyermek és felnőtt nagy élvezettel nézegeti a pár napos kiállítást, melynek zárásaként az ÖKO szemlélettel (festés és lakkozás mellőzésével) készült töklámpások a Budakeszi Vadasparkba kerülnek további felhasználásra.

A 2022-es év tökfaragó versenyen rengeteg vicces, ötletes, aprólékos vagy épp hagyományos faragású tök indult. A szakmai zsűri véleménye alapján végül az alábbi kategória győzteseket hirdettük ki:

Legtökösebb: Taerwe Benjamin 5.b
Leghátborzongatóbb: Szabó Péter 5.b
Legötletesebb: Antalffy György 4.c
Legökobb: Mózes Anna 1. a
Legáldásosabb: Oroszlán Balázs 4.c
Legotthonosabb: Cselényi Léna 2.b
Legfincsibb: Kertész Szofi 2.a.
Legaranyosabb: Bujdos Ivoon 4.a
Legtörténetesebb: Balogh Gréti 4.b és Balogh Boróka 5.c
Legkamaszabb: Molnár Miksa 5.b

A tíz kategória győztesei a Budakeszi Vadaspark felajánlásával családi belépőjegyet kaptak. Ezúton is köszönjük a támogatást!
A képeket ide kattintva érhetik el.

Papírgyűjtés eredménye
Papírgyűjtés

Az esős idő ellenére is aktív részvétellel telt az idei papírgyűjtés. 2 napon keresztül, 4 időpontban, egy tucat önkéntes diák segítő közreműködésével gyűjtötte a szórólapokat, magazinokat, prospektusokat, könyveket, füzeteket a “Zöld DÖK” vagyis az Öko munkacsoporttal kiegészült diákönkormányzat.  Reméljük, az összegyűjtött mennyiség felülmúlja a tavalyi eredményt! További képekért kattintson ide.

Csapatépítő bowling 2022.09.16.

Szeptember 16-án egy igazán laza, jó hangulatú programon vettek részt iskolánk diákönkormányzatának (a DÖK-nek) képviselői. A rövid alakuló ülést követően egy kihelyezett DÖK gyűlést tartottak az Áldás falain kívül. Az éves program és a feladatok megbeszélése mellett remek csapatépítő lehetőségnek bizonyult a bowlingozás, amelyből a DÖK-öt segítő pedagógusok, Bödecs Kornélia és Erdő Katalin szeretnének hagyományt teremteni. Csillogó szemekkel, feldobott hangulatban tért vissza az iskolába minden résztvevő évfolyam képviselője. Köszönjük a bowling club kedvességét és Török Ildikó tanárnő segítő munkáját.
A programon készült képeket ide kattintva érhetik el.

Farsang 2022

A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókedd éjfélig, a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtig (a húsvétot megelőző 40. napig) tartó időszak elnevezése. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”, nagy mulatságok közepette valójában télbúcsúztató is.
A fentiek szellemében, gyönyörű napsütéses és kellemesen enyhe időben tartottuk iskolánkban febr. 25-én a farsangot.
Alsós diákjaink már reggeltől jelmezben lehettek. A járványhelyzetet figyelembe véve az 1. és a 2. óra utáni szünetben az iskolaudvaron szerveztünk nekik táncos mulatságot.
Az igazi karnevál a 4-5. órában kezdődött számukra, amikor jelmezeik bemutatásával, vidám hangulatot teremtő közösségi játékokkal töltötték az időt.
A felső tagozatosok számára a programot a DÖK koordinálta. A 4. óra után udvari diszkóval vette kezdetét a mulatság, majd azt követően a tombolasorsolás fokozta a hangulatot.
Ezt követően az osztályok csoportjátékokkal, élőkép készítésével, vicces játékokkal szórakoztatták magukat. A 8. évfolyam nagyon örült, hogy együtt lehetett, és az udvaron táncolással, énekléssel farsangozott.
Az étkezést ellátó szolgáltató támogatása jóvoltából farsangi fánkoztunk is!
Köszönet a szervezőknek, az ötletes jelmezekbe öltözőknek, a jelmezek elkészítését segítő szülőknek, és valamennyi kollégának, akik osztályaik farsangját élvezetessé tették!
A farsanggal kapcsolatos fotók a galériában tekinthetők meg.

TÖKFARAGÓ / TÖKLÁMPÁS KÉSZÍTŐ VERSENY

A Diákönkormányzat TÖKFARAGÓ / TÖKLÁMPÁS KÉSZÍTŐ VERSENYT hirdet.
A versenyre ELŐZETES NEVEZÉS van. Jelentkezni egyénileg lehet (névvel és osztállyal) legkésőbb október 15. péntek délig  az osztályok DÖK képviselőinél, illetve 1-3. osztályig a tanítókon keresztül a DÖK munkáját segítő pedagógusoknál lehet.
Október 15. pénteken délután  kikerülnek a nevek a két kapu közé, a porta lépcsőjénél lévő párkányokra. Itt kell elhelyezni a töklámpásokat hétfőn (október 18-án) reggel, amikor érkeznek az iskolába.
Egy négytagú zsűri ( 3 DÖK képviselő és egy felnőtt) díjazza majd az első három legkreatívabb, legegyedibb, legszebb tököt. A töklámpások egész héten díszítik majd a bejáratot.

Igazán hangulatossá varázsolta iskolánk bejáratát az a sok-sok töklámpás , melyet ma reggel hoztak a gyerekek és a szülők.
Köszönjük szépen, hogy közel 100 fő nevezett a meghirdetett versenyre, és ötletesebbnél ötletesebb tökfaragványokkal találkozhatunk az iskolában. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt nagy élmény végignézni az időszakosan kialakult kiállítást.  Köszönjük a szülőknek, hogy támogatták gyermekeiket és hozzásegítették őket, hogy  kreativitásukat, ötleteiket a kifaragott tökök megjelenítsék.  A kiállítás péntekig lesz megtekinthető iskolánk főbejáratánál.

Karácsonyi adományozás

A 2020. decemberi karácsonyi adománygyűjtésről ide kattintva olvashatnak.