Pályázatok


Abacusan-GE Vándorobot Program

A kezdetek

Vajon mi is lehet az a Vándorobot Program? Robotok vándorolnak át az egyik iskolából a másikba? Esetleg valakinek össze kell építenie a robotot utána pedig tovább küldeni a következő intézménybe, hogy ott beprogramozzák? Mit lehet csinálni egy robottal? Egyáltalán mit nevezhetünk robotnak?

Nos, az alábbi sorokban, mindenre választ adunk.

januárjában Györk Krisztina tanító és Juhászné Tancsa Tímea tanárnő által elkészített pályamunkával eredményesen szerepelt iskolánk az Abacusan-GE-VándoRobot pályázatán.

A 2021 tavaszán bekövetkező digitális munkarend miatt a program megvalósítása 2022-re tolódott. A projektbe 2022-ben bekapcsolódott Erdélyi Dóra tanító. A három fős team feladata a pályázatban körvonalazott szakmai program megvalósítása az iskolában.

2022. január 6-7. között a projektet koordináló pedagógusok az Abacusan Stúdió továbbképzésén vehettek részt, mely során megismerkedhettek a robotépítés alapjaival: milyen építőelemekkel hogyan lehet építeni, miként lehet irányítani egy már felépített robotot, hogyan adhat ki hangot. Az Abacusan Stúdió munkatársai rendkívül színvonalas képzést nyújtottak, hihetetlen kedvességgel fordultak a résztvevőkhöz. Nagyon jó volt ezáltal a hangulat, mindenki eredményesnek tudhatta be ezt a két napot.

A képzés második napjának eseményei között, mint „vizsgafeladat”, katasztrófa helyzet szimulálására, elhárítására is lehetőségük volt a robotokkal. Az Áldás Utcai Általános Iskola robotjának meg kellett küzdenie egy lángoló épülettel. Szerencsére sikeresen vette ezt az akadályt.

A képzésen készült további képeket és videókat ide kattintva nézhetik meg.

Iskolánk 10 hétre 6 db ArTec Robotist robotika csomaggal gazdagodott, ami tartalmaz minden szükséges elemet és eszközt az eredményes munkához.

A projekt megvalósításába bevont, a képzésben résztvevő kollégákkal együttműködő tanulók, a matematikát emelt szinten tanuló 4.c osztály tanulói közül kerülnek ki.

vissza az oldal tetejére