Témahetek


Pénz7 témahét (2023. március 6. -2023. március 10.)

feltöltés alatt…

vissza az oldal tetejére


Digitális témahét (2023. március 27. -2023. március 31.)

feltöltés alatt…

vissza az oldal tetejére


Népmese hete (2022. szeptember 27. -2022. szeptember 30.)

Iskolánkban hagyomány, hogy minden évben többnapos programsorozatot szervezünk Benedek Elek születésnapjához és a magyar népmese napjához kapcsolódóan, alsó tagozatos gyermekeink számára.

Első nap a 110 éves Áldás épületének stílusához jól illeszkedő, népi hímzésekből, népviseletből, régi tárgyakból álló kiállítás fogadta a gyerekeket a folyosókon. A nagyobbak a feliratokat önállóan olvasgatva, a kisebbek tanítóik segítségével ismerkedtek ezekkel, hogy az utolsó nap tárgykereső játékán az így szerzett tudásukat próbára tehessék.

Az elsősöknek Aranyos Boglárka, meghívott mesemondó mesélt.

A nagyobbak egy kedves, jó hangulatú, kiváló zenészek által vezetett interaktív előadás során népi hangszerekkel ismerkedtek, magas színvonalú néptáncbemutatón vehettek részt.

Külön öröm volt számunkra azt látni, hogy a néptáncosok között volt tanítványaink, Szűcs Eleonóra és Bender Zsombor mellett mostani áldásos kisdiákunk, Szűcs Barna (4.c) is milyen lelkesen, szépen táncolt párjával, Deutsch Alizzal.

A nagyobbak tánca Nagy Zsombor előadásával volt teljes.

A Ládafia Bábszínház az egyszerű, ötletes díszletekkel előadott, Az ördög kilenc kérdése c. előadásával nyújtott vidám kikapcsolódást a gyerekeknek.

A programsorozat három napja alatt a tanórákon is kiemelt szerepet kaptak hagyományaink. Magyarórán népmeséket olvastak, hallgattak a gyerekek, népköltészettel, néphagyományokkal kapcsolódó kirakókkal, kvízekkel játszottak.

Benedek Elekről és a népviseletekről gyűjtőmunkát követően plakátokat állítottak össze, technikán népművészettel kapcsolatos tárgyak készültek, rajzórákon meseillusztrációk születtek, énekórán népdalokat, népi gyermekjátékokat játszottak.

A hét során készült munkákból a programsorozat végén gazdag kiállítást szerveztünk, melyet ide kattintva nézhetnek meg.
Bízunk abban, hogy a tanulás játékos, kötetlenebb formájával, a változatos, színes programokkal a jó hangulat mellett sikerült a gyerekek számára hasznos, értékes ismereteket nyújtanunk. (Erdélyi Dóra, Takács Luca, Szentpétery Melitta)

vissza az oldal tetejére